Algemene informatie

Starttijden

De eerste lopers zullen starten om 11:00 uur. De laatste startgroep zal tussen 13:30 en 14:00 uur vertrekken; dit is afhankelijk van het aantal inschrijvingen. Houd er rekening mee dat de meeste deelnemers zo’n 45-90 minuten kwijt zullen zijn aan de 5km-run en zo’n 60-150 minuten aan de 8km-run. Als je een voorkeur hebt voor een starttijd, geef dit dan aan bij je inschrijving.

De categorieën starten in deze volgorde: NSK – 8km zwaar individueel – 8km licht individueel – 8km licht groep – 5km individueel – 5km groep. We starten elke 4 minuten met een groep van 10 personen. De precieze starttijden volgen later, voor nu is er wel een indicatie:

11:00 uur – 11:08 uur: NSK
11:04 uur – 12:00 uur: 8km zwaar individueel
12:00 uur – 12:08 uur: 8km licht individueel
12:08 uur – 12:36 uur: 8km licht groep
12:36 uur – 12:48 uur: 5km individueel
12:40 uur – 13:56 uur: 5km groep

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking zal voor de verschillende categorieën op verschillende tijden plaatsvinden. De precieze tijden hangen af van het aantal inschrijvingen en van de tijden van de snelste lopers. De tijden zullen op de dag zelf omgeroepen worden. Een indicatie van de tijden:

13:30 uur: NSK
14:00 uur: 8km zwaar individueel
14:00 uur: 8km licht individueel
14:30 uur: 8km licht groep
14:30 uur: 5km individueel
15:30 uur: 5km groep

Gezien het grote verschil in aantal deelnemers tussen sommige categorieën en de verschillende aard van de categorieën (prestatief/recreatief), is het aantal prijzen per categorie ook verschillend. Prijzen zijn beschikbaar voor de volgende deelnemers:

NSK: plaats 1 t/m 3, dames en heren
8km zwaar individueel: plaats 1 t/m 3, dames en heren
8km licht individueel: plaats 1, dames en heren
8km licht groep: plaats 1 (onafhankelijk van geslacht)
5km individueel: plaats 1, dames en heren
5km groep: plaats 1 (onafhankelijk van geslacht)

Melden voor de run

Zorg dat je uiterlijk een half uur voor je starttijd aanwezig bent om je aanwezigheid te melden en onder andere je shirt en bandje te ontvangen (doe deze direct om, hij wordt slechts eenmaal uitgegeven!). Hier krijg je ook uitleg over de run zelf. Als je je nog moet omkleden is het aan te raden om eerder te komen. De kleedruimtes zijn een stukje lopen.

Kleding

  • We adviseren je een lange nauwsluitende broek van rekbare stof (tight) of een oude lange trainingsbroek te dragen. Verder zijn trailrunningschoenen of hardloopschoenen aan te raden, het liefst met wat profiel. Spikes of gevaarlijke noppen zijn niet toegestaan!
  • Je krijgt een polyester sportshirt bij je registratie. Deze dien je als bovenste laag te dragen tijdens de wedstrijd, omdat de kleur en het nummer van belang zijn voor de jury en voor de tijdregistratie. Bij koud weer is het verstandig om een thermoshirt te dragen onder het sportshirt. In ieder geval je voeten zullen nat worden tijdens de run, mogelijk meer.
  • Neem een plastic tas/vuilniszak mee voor je natte spullen achteraf.

Start- en finishterrein

De start en de finish vinden plaats op het evenementenveld, het veld rechts van de Drienerlolaan (de centrale oprijlaan van de Universiteit Twente) direct na de hoofdingang van de UT. Zie ook deze link:

Drienerlolaan 5
7522 NB Enschede

Parkeren

Parkeren voor de run kan op de campus van de Universiteit Twente. We adviseren om gebruik te maken van de parkeerplaats bij de Spiegel, tegenover het start-finishterrein, of van P0 (na de hoofdingang rechts).

Voor meer informatie over de parkeerplaatsen en gebouwen kijk op deze link

Douchegelegenheid

In het sportcentrum van de Universiteit Twente is ruim voldoende douchegelegenheid aanwezig waar de deelnemers van de run gebruik van kunnen maken. Houd de kleedruimtes netjes en spoel geen kleding of schoenen uit onder de douche; neem je vuile kleding in een vuilniszak/tas mee naar huis.

Bagageopslag

Op het start-finishterrein is er een bewaakte tassenopslag aanwezig. Bij je registratie ontvang je een label met je startnummer welke je aan je tas kunt vastmaken. De tas kun je na de run weer ophalen met het nummer op je shirt en/of bandje als bewijs.

Toeschouwers

Publiek is van harte welkom om alle deelnemers aan te moedigen, het parcours is voor het grootste gedeelte goed te voet en op de fiets te volgen. Let erop dat de deelnemers geen hinder ontvangen en dat zij altijd voorrang hebben. De fietsroute staat aangegeven met bordjes.