Datum voor kostenverhoging verplaatst en deelnemerslimiet verhoogd!

Goed nieuws! Door een gunstige shirtinkoop is de datum voor de kostenverhoging voor de Tartaros Campus Challenge verplaatst naar 5 oktober en is het deelnemerslimiet voor groepen verhoogd. Je kunt hier ook al het ontwerp voor het shirt zien! Verder kun je bekijken welke hindernissen je tijdens de run moet overbruggen door te klikken op “Parcours” in het menu bovenaan de pagina.

Lees verder

Kick-In zit erop, inschrijvingen zijn open!

Tijdens de Kick-In hebben de nieuwe studenten van de Universiteit Twente alvast een voorproefje gehad op de Tartaros Campus Challenge, namelijk de Bestorming van de Bastille. Inmiddels kun je je al een tijdje inschrijven voor deze net iets meer uitdagende run via de volgende link: https://www.uvponline.nl/uvponlineF/inschrijven/469. Dit is leuk om te doen samen met je doe-groep, maar als je al iets meer ervaren bent kun je ook voor het Nederlands Studenten Kampioenschap gaan! Natuurlijk kun je je ook inschrijven voor een van de andere categorieën als je geen student bent of als je een internationale student bent.

Starttijden

De voorlopige starttijden voor 2016 zijn bekend! Let op, deze kunnen nog wijzigen. De definitieve starttijden worden pas op 29 september gepubliceerd. Voor vragen of opmerkingen kun je mailen naar obstacle@dssv-tartaros.nl.

Lees verder

Doe-groepcompetitie

De Kick-In is net voorbij en zit bij iedereen nog vers in het geheugen. Iedereen heeft heel veel plezier gehad, onder andere tijdens de “Bestorming van de Bastille”. Maar vond je het nou jammer dat er tijdens de bestorming geen tijd werd bijgehouden, kon je jullie prestatie niet goed meten aan die van de andere doegroepen of zoek je een goed moment voor een reünie? Doe dan mee met de doegroepcompetitie van de Campus Obstacle Run!

Als minstens 4 mensen van jullie doegroep zich inschrijven (en je vermeldt in de opmerkingen de naam van je doegroep en het feit dat je een doegroep bent) dan doen jullie ook mee met deze strijd. Hierin kan je je meten met de andere doegroepen en laten zien dat jullie doegroep toch echt de beste is! Natuurlijk doe je als doegroep nog steeds mee voor de snelste tijd van alle groepen, je kan dus twee prijzen winnen. En omdat iedereen een student is profiteren jullie van het studententarief van €9,00. Geef je nu op door te klikken op “Inschrijven onder het kopje “Deelnemers” in het menu boven aan de pagina.

Lees verder

Hoe begin je goed voorbereid aan de Campus Obstacle Run?

Als je nog nooit eerder een obstacle run hebt gelopen ziet het er in eerste instantie misschien wel uit als een hele grote uitdaging. Dat is het ook, voor de ongetrainde persoon. Wij hebben daarom een aantal tips op rij gezet zodat jij optimaal voorbereid aan de Campus Obstacle Run kan beginnen! Al deze tips brengen wij iedere woensdag in de praktijk op de training van D.S.S.V. Tartaros. Voor persoonlijke begeleiding tijdens deze training ben je iedere woensdag om 20:00 uur 3 keer welkom om langs te komen. Op deze training zullen wij 1,5 uur lang kracht- en techniektraining verzorgen, hierna kun je zonder zorgen de run uitlopen. Er wordt verzameld bij de hoofdingang van het sportcentrum (deze ligt aan de oostkant) op de Universiteit Twente.

Kleding

Over het algemeen draagt men tijdens een survival-/obstaclerun nauwsluitende rekbare kleding. Bij voorkeur kleding die weinig vocht vasthoudt, je wordt namelijk nat tijdens de run en als de kleding teveel water vasthoudt koel je snel af. De standaarduitrusting bestaat uit trailschoenen, sokken tot over de enkels, een tight, een thermoshirt met lange mouwen en daarover een t-shirt. Natuurlijk is het ook mogelijk om andere kleding te dragen, maar zorg ervoor dat je een lange broek aantrekt en dat je meerdere laagjes draagt, ongeacht de weersomstandigheden. Houdt er rekening mee dat er off-road wordt gelopen en dat dit het lopen zwaarder maakt dan normaal. Als laatste is het verstandig om een plastic-/vuilniszak mee te nemen om achteraf je vieze spullen in te stoppen.

Lees verder