Datumwijziging!

— English below —

Belangrijke update: de Tartaros Campus Challenge is een week vervroegd en vindt nu plaats op zondag 30 september! Dit in verband met het helaas wegvallen van de Rutbeek Survivalrun. De inschrijvingen zijn geopend! Je kunt je direct inschrijven via de volgende link: https://www.uvponline.nl/uvponlineF/inschrijven/469.

— English —

Important update: the date of the Tartaros Campus Challenge has been brought forward by one week and now takes place on Sunday, 30 September! The subscriptions are open! You can subscribe directly via this link: https://www.uvponline.nl/uvponlineF/inschrijven/469.

Date for cost increase shifted and participant limit increased!

***English below***
Goed nieuws! Door een gunstige shirtinkoop is de kostenverhoging voor de Tartaros Campus Challenge verschoven naar 5 oktober en is het deelnemerslimiet voor groepen verhoogd. Zie hier alvast het ontwerp voor het shirt! Ook kun je bekijken welke hindernissen je op het parcours moet overbruggen via Parcours.

***English***
Good news! Due to a favorable shirt purchase, the date for cost increase of the Tartaros Campus Challenge has shifted to October 5, and the participant limit for groups has been increased. See also the design for the shirt! Furthermore, you can see which obstacles you have to bridge during the run on the page ‘Parcours’.

Voorbeeld final

Kick-In zit erop, inschrijvingen zijn open!

***ENGLISH BELOW***
Tijdens de Kick-In hebben de nieuwe studenten van de Universiteit Twente alvast een voorproefje gehad op de Tartaros Campus Challenge, namelijk de Bestorming van de Bastille. Inmiddels kun je je al een tijdje inschrijven voor deze net iets meer uitdagende run via deze link. Leuk om te doen samen met je Doe-groep of ga, als je al iets meer ervaren bent, voor het Nederlands Studenten Kampioenschap! Natuurlijk kun je je als je geen student bent ook inschrijven voor een van de andere categorieën.

***ENGLISH***
The new students of the University of Twente already had a preview of the Tartaros Campus Challenge, namely the “Bestorming van de Bastille”, during the Kick-In. In the meantime, you can sign up for the somewhat more challenging run via this link. Nice to do together with your Do-group or go for the Dutch Student Championship, if you are a bit more experienced! You can, ofcourse, sign up for one of the other categories if you are not a student in the Netherlands.

Doegroepcompetitie

De Kick In is net voorbij en zit bij iedereen nog vers in het geheugen, iedereen heeft heel veel plezier gehad, onder andere tijdens de bestorming van de Bastille. Maar vond je het nou jammer dat er tijdens de bestorming geen tijd werd bijgehouden, kon je jullie prestatie niet goed meten aan die van de andere doegroepen of zoek je een goed moment voor een reünie? Doe dan mee met de doegroepcompetitie van de Campus Obstacle Run!

Als minstens 4 mensen van jullie doegroep zich inschrijven (En je vermeldt in de opmerkingen de naam van je doegroep en het feit dat je een doegroep bent) dan doen jullie ook mee met deze strijd. Hierin kan je je meten met de andere doegroepen en laten zien dat jullie doegroep toch echt de beste is! Natuurlijk doe je als doegroep nog steeds mee voor de snelste tijd van alle groepen, je kan dus twee prijzen winnen. En omdat iedereen een student is profiteren jullie van het studententarief van €9.- Geef je nu op via de volgende link

20151003-universiteit-twente-campus-obstacle-run-102-of-255

Goed voorbereid beginnen aan de Campus Obstacle Run

Jelle Harreveld Survival_20Als je nog nooit eerder een obstacle run hebt gelopen ziet het er in eerste instantie misschien wel uit als een hele grote uitdaging. Dat is het ook, voor de ongetrainde persoon. Wij hebben daarom een aantal tips op rij gezet zodat jij optimaal voorbereid aan de Campus Obstacle Run kan beginnen! Al deze tips brengen wij iedere woensdag in de praktijk op de training van D.S.S.V. Tartaros. Voor persoonlijke begeleiding tijdens deze training ben je iedere woensdag om 20:00 uur 3 keer welkom om langs te komen. Op deze training zullen wij 1,5 uur lang kracht- en techniektraining verzorgen, hierna kun je zonder zorgen de run uitlopen. Er wordt verzameld bij de hoofdingang van het sportcentrum (deze ligt aan de oostkant) op de Universiteit Twente.

Kleding

Over het algemeen draagt men tijdens een survival-/obstaclerun nauwsluitende rekbare kleding. Bij voorkeur kleding die weinig vocht vasthoudt, je wordt namelijk nat tijdens de run en als de kleding teveel water vasthoudt koel je snel af. De standaarduitrusting bestaat uit trailschoenen, sokken tot over de enkels, een tight, een thermoshirt met lange mouwen en daarover een t-shirt. Natuurlijk is het ook mogelijk om andere kleding te dragen, maar zorg ervoor dat je een lange broek aantrekt en dat je meerdere laagjes draagt, ongeacht de weersomstandigheden. Houdt er rekening mee dat er off-road wordt gelopen en dat dit het lopen zwaarder maakt dan normaal. Als laatste is het verstandig om een plastic-/vuilniszak mee te nemen om achteraf je vieze spullen in te stoppen.

Hardlopen

Ondanks dat de obstakels het belangrijkste gedeelte zijn van de obstacle run is het hardlopen ook een groot onderdeel, het parcours is 6,3 kilometer lang! Het grootste gedeelte van de route loopt over onverharde wegen. Dit maakt het lopen zwaarder dan normaal. Hierom is het belangrijk dat je 6 kilometer kan hardlopen. Een voordeel ten opzichte van een hardloopwedstrijd is dat je conditie tijd krijgt om te herstellen tijdens de hindernissen en je armen kunnen herstellen tijdens het hardlopen. Door deze afwisseling kun je zelf bepalen op welk gedeelte het meeste nadruk ligt.

Als je nog geen 6 kilometer kunt hardlopen heb je nog voldoende tijd om te beginnen met trainen. Tips voor beginnende hardlopers kun je vinden op Runnersweb. Als je nog geen of weinig hardloopervaring hebt, is het in ieder geval van belang om niet direct zo hard als je kunt 6 kilometer te gaan lopen. De kans op blessures is dan groot. Het is verstandiger om een schema (zie Runnersweb) te volgen waarin je de afstand en het tempo langzaam opbouwt. Ook is het beter om een constant tempo te lopen, in plaats van te hard van start gaan en vervolgens een stuk te moeten wandelen.

We hebben nog een paar tips om blessures te voorkomen:
– Loop op hardloopschoenen met voldoende demping. Let erop dat demping verdwijnt uit oudere schoenen, ook als je hier niet veel kilometers op hebt gelopen. Dit komt doordat het rubber in de zool uithardt.
– Het is minder belastend voor je knieën om op onverharde wegen of liever nog bosgrond of gras te lopen. Probeer verhard en onverhard af te wisselen.
– Train je core stabilitity (rompstabiliteit). Veel blessures komen voort uit een gebrek aan balans en kracht van de rompspieren. Ook zorgt training van je core ervoor dat je effectiever loopt. Hier vind je een aantal goede oefeningen.

Obstakels

Naast het hardlopen kom je ook 19 verschillende obstakels tegen. Voor hindernissen als de slootloop en het tijgernet heb je niet veel techniek nodig, maar voor een bandenladder, swingovers en een apenhang is techniek wel van belang. Als je dit nooit eerder hebt gedaan kunnen deze obstakels er erg uitdagend uitzien. Nou blijkt dat in 3 trainingen de meeste mensen deze technieken voldoende kunnen aanleren om deze hindernissen succesvol te volbrengen. Kan je nou niet aanwezig zijn op 1 van onze trainingen of wil je thuis nog een keer oefenen dan kun je kijken op het Youtubekanaal Survivalruncoaches. Hierin worden onder andere de voetklem (Filmpje 1, Filmpje 2, Filmpje 3), de apenhang(Filmpje 1, Filmpje 2), de catcrawl en de bandenladder behandeld. Al deze filmpjes zijn hieronder samengevoegd in een afspeellijst.

Inschrijving

English below

De inschrijving is  vanaf vandaag geopend! Je kan je nu inschrijven via https://inschrijven.nl/formulier?id=2016100150548 of op deze site via deelnemers/inschrijven. De kosten zijn €9,- voor studenten en €15,- voor externen. Zorg dat je je online op tijd inschrijft, als je je op de dag zelf inschrijft ben je €3,- meer kwijt. Eventuele extra wensen zoals een voorkeur voor starttijden of samen lopen met anderen kun je aangeven in het opmerkingenveld. Let op, de inschrijving is geopend tot en met 23 september, daarna is alleen nog daginschrijving mogelijk!

Wil je later toch nog dingen aan je inschrijving wijzigen, stuur dan een mail naar obstacle@dssv-tartaros.nl.

—————-

Starting now you can subscribe for the Campus Obstacle Run at https://inschrijven.nl/formulier?id=2016100150548 or on this site at deelnemers/inschrijven. Subscribing costs €15,-, if you’re a student it’s €9,- and the online subscription ends at the 23th of September. After that, for €3,- extra you can subscribe on the day itself at our desk. If you’d like to start at the same time as your friends, please leave a comment in the form.

If you’d like to change something about your subscription send an email to obstacle@dssv-tartaros.nl

 

Wistjedat

De Campus Obstacle Run, georganiseerd door survivalrun vereniging D.S.S.V. Tartaros, vindt over 2 maanden plaats, een goed moment om een aantal leuke feitjes op een rijtje te zetten!

 

  • Wist je dat er vorig jaar 1.290 meter touw is gebruikt
  • Er 58 meter aan balken is gebruikt
  • Er 1.792 meter aan touw is besteld, het is goedkoper in grote trossen dan per meter
  • Van de 1.792 meter er 902 meter komt van 12 mm dikke touwtjes, dit zijn voornamelijk extra veiligheidstouwtjes
  • Er dit jaar 30 meter aan balken bij wordt gekocht
  • Er dit jaar worden er 9 extra hindernissen gerealiseerd
  • Er ondanks dat slechts 56 meter extra touw gekocht hoeft te worden
  • Er 2 grote steigerconstructies gehuurd moeten worden
  • hindernissen hebben met water te maken

Lees verder