Terwijl heel veel mensen heel hard bezig zijn om de tweede Campus Obstacle Run tot een groot succes te maken blikken wij nog even terug op de allereerste editie. De run was ongeveer dezelde lengte als de tweede editie, met 6,3 km, maar er waren slechts iets meer dan de helft van het huidige aantal hindernissen, namelijk 12. Hier zaten een aantal bekenden bij die dit jaar weer herhaald worden, zoals de indianenbrug over het water , de paalklim en meerdere swingovers.

Nadat alle promotie, ook tijdens de Kick-In, was gedaan en alle materialen waren ingekocht (60 meter aan balken en maar liefst 1.800 meter touw!) kon een dag van tevoren eindelijk het bouwen beginnen. Dat bleek een behoorlijke taak: om 10:00 uur werd er begonnen en de route was pas klaar om 22:00 uur. Maar de route was klaar. Ongeveer 100 deelnemers zouden de volgende dag het parcours proberen te overwinnen. 12:00 uur ging de eerste groep van start en de eerste twee personen kwamen al na 35:18 minuten binnen. Aan het eind van de dag bleek dit de winnende tijd te zijn! Gelukkig was niet iedereen zo snel en genoten een aantal groepen voor iets meer dan een uur van de run.

Daarna waren alle vrijwilligers, die hebben geholpen deze run tot een succes te maken, aan de beurt: nu konden we zelf ervaren wat er was neergezet door onszelf. Hieruit bleek dat de winnende tijd een hele snelle tijd was. De meeste leden van Tartaros deden er langer over. Wij hopen, dit jaar, de tweede editie van de Campus Obstacle Run een nog groter succes te maken dan de eerste, dus schrijf je snel in, want dit wil je niet missen!

20151003 Universiteit Twente Campus obstacle run (17 of 255)
Foto door Marco Timmer