Onderstaande tekst heeft betrekking op de editie van 2019.

Wat is een survivalrun/obstacle run?

Een survival-/obstaclerun is een wedstrijd waarbij je zo snel mogelijk een parcours met verscheidene hindernissen moet afleggen. Deze hindernissen variëren van touwklimmen tot een palletbrug en van een tijgernet tot monkeybars.

Wat is het verschil tussen een survivalrun en een obstacle run?

Het verschil tussen de twee is dat een survivalrun van een aanzienlijk zwaardere klasse is. Hierbij is het beheersen van bepaalde klimtechnieken vereist, met pure kracht zijn deze niet allemaal te overwinnen. Dit is ook terug te zien in de tijden van de snelste deelnemers, bij een survivalrunwedstrijd van 18 km moeten de eerste 10 deelnemers rond de 2 uur en 30 minuten zitten. Bij een obstacle run van gelijke afstand lopen de toplopers, afhankelijk van de wedstrijd, binnen 1 uur en 30 minuten. Dit tijdsverschil is te wijten aan de zwaarte en het aantal hindernissen in de survivalrun.

Kan iedereen zomaar meedoen met deze run?

Voor de 8km zwaar is survivalrunervaring sterk geadviseerd, maar de korte afstand moet met basis conditie met bandje te halen zijn. De 8km licht is te doen voor personen met enige survivalrunervaring. De run is niet alleen maar hardlopen, er zitten ook hindernissen tussen die variëren in hoe zwaar ze zijn. Het hardlopen gebruik je om uit te rusten van de hindernissen. Indien jij 5 km kan hardlopen ben je in principe in staat om de run te voltooien. Met een groep is het makkelijker dan wanneer je alleen loopt, je mag elkaar dan over de hindernissen helpen. 

Is het mogelijk om met jullie mee te trainen ter voorbereiding op de obstacle run?

Jazeker, je bent iedere woensdag om 20:00 uur welkom om tot 3 keer mee te trainen met D.S.S.V. Tartaros. We zullen tijdens deze training 1,5 uur bezig zijn, hierin wordt gewerkt aan je kracht en de technieken die nodig zijn om alle obstakels succesvol te overwinnen. Er wordt van tevoren verzameld in het sportcentrum van de Universiteit Twente bij de hoofdingang aan de oostkant.

Er is onverhoopt toch iets tussen gekomen en ik wil me afmelden voor de run, is het mogelijk om mijn geld terug te krijgen?

Hoe eerder je er bij bent met afmelden hoe meer er mogelijk is, stuur een mailtje naar info@campuschallenge.nl met daarin je deelnemersinfo en verdere informatie die wij nodig hebben. Het is ook mogelijk om je startplaats af te dragen aan een ander persoon, in dit geval moet je zelf de betaling regelen.

Ik wil graag met persoon X starten, is dit mogelijk?

Bij de inschrijving kun je je voorkeuren aangeven met betrekking tot anderen waarmee je in de startgroep zou willen zitten, helaas kunnen wij niets garanderen. Als je je inschrijft bij de groepsrun met die persoon zul je daarentegen wel gegarandeerd samen met diegene en anderen uit je groep starten.

Hoe laat begint de Tartaros Campus Challenge?

De eerste lopers van de Tartaros Campus Challenge zullen starten om 11:00 uur en de laatste startgroep zal tussen 13:30 en 14:00 uur vertrekken. Houd er rekening mee dat de meeste deelnemers zo’n 45-90 kwijt zullen zijn aan de 5km-run en 60-150 minuten aan de 8km-run. Als je een voorkeur hebt voor een starttijd, geef dit dan aan bij je inschrijving.

Ik wil graag voor/na tijd X starten, is dit mogelijk?

Bij de inschrijving kun je je voorkeuren aangeven met betrekking tot je starttijd, we kunnen helaas niets garanderen.

Helaas heb ik de inschrijfdeadline gemist, kan ik mij alsnog inschrijven?

Ja dit is mogelijk op de dag zelf, dit kost €3,- meer dan de online inschrijving en je komt in de laatste startgroepen terecht. Let op! Er is geen pinautomaat aanwezig! Er is echter wel een geldautomaat aanwezig op de campus.

Wanneer worden de starttijden bekend gemaakt?

Deze worden uiterlijk 2 dagen voor de run bekend gemaakt op de startlijst UVP. Er is al wel een indicatie van de starttijden per categorie, deze is te vinden op de pagina algemene informatie.

Waar kan ik de uitslag vinden na afloop van de run?

Deze wordt tijdens de wedstrijd live bijgehouden op deze pagina en wordt zo snel mogelijk definitief bekend gemaakt via deze site en Facebook.